4x tips voor een gezellige open keuken!

Vind jij het ook altijd zo gezellig om uitgebreid te tafelen? Een open keuken is dan ideaal! Koken wordt op deze manier gecombineerd met wonen in één en dezelfde ruimte. Een plek in huis om in te koken, gezellig te tafelen en ’s avonds met vrienden wat te drinken en te kletsen. Lees hier handige tips en ideeën voor het inrichten van jouw woonkeuken.

Tip 1: Waar moet een woonkeuken aan voldoen?

Een woonkeuken moet er goed en gezellig uit zien. Er wordt geleefd, gekookt, gegeten en gepraat. Omdat je hier waarschijnlijk heel veel tijd zult doorbrengen, moet je er tevreden over zijn. Stem jouw woonkeuken af op het interieur van de woonkamer. 

 • Je moet er lekker als gezin kunnen wonen
 • Je familie kunnen uitnodigen
 • Met vrienden eten of gezellig kletsen

Tip 2: Laat het aansluiten bij jouw interieur

 1. Heb jij een industriële stijl? Maak gebruik van donkere accenten in jouw woonkeuken en van pure, stoere materialen. Brede houten jaloezieën, maar ook stoere aluminium jaloezieën.
 • Donkere kleuren: zwart, grijs of donkergroen
 • Strak vormen in het design
 • Pure materialen: hout, metaal en leder
 1. Wat staat er juist mooi bij een landelijke stijl? Lichte of warme kleuren en natuurlijke materialen. Kies mooie warme tinten voor intieme landelijke sfeer.
 2. Modern of design: kenmerkend voor een moderne woonkeuken zijn de strakke lijnen, moderne materialen en een gladde afwerking. Dit hoeft overigens zeker niets af te doen aan de gezelligheid van de woonkeuken. Ga voor een strakke afwerking en felgekleurde details.
 3. Scandinavisch interieur: maak gebruik van lichte en zachte kleuren in jouw keuken. Bovendien zie je vooral strakke en moderne lijnen. Haal het natuurlijke licht in huis met grote ramen en transparante gordijnen. Kleuren die uitstekend passen bij Scandinavisch interieur:
 • Wit
 • Lichtgrijs
 • Zachtroze
 • Natuurlijk materiaal als hout

Als je kiest voor maatwerk producten, kun je zelf de afwerking bepalen. Daardoor past het altijd bij jouw interieur. Zo kun je ook jouw rolgordijn semi transparant op maat samenstellen. Je bepaalt dus niet alleen de maat, maar ook de lichtdichtheid, de kleur, de afwerking, de bediening en de stof. Hierdoor past rolgordijnen bij elk interieur!

Tip 3: Wat zijn de beste keuken gordijnen?

In een open keuken breng je veel tijd door. Hierdoor dient de zonwering zowel decoratief als functioneel te zijn. Maak jouw keuken compleet met de juiste raamdecoratie. Raambekleding in de  kan snel vies worden. Bovendien is het in de keuken prettig als je veel licht hebt. Ga voor een transparant of licht doorlatend rolgordijn, zodat je alles goed kunt zien. Wat zijn de vereisten van gordijnen in de woonkeuken?

 • Voldoende lichtinval
 • Gemakkelijk schoonmaken
 • Speciale coating
 • Sfeervol en praktisch
 • Matchen bij interieur

Grote ramen in de keuken zijn prachtig! Kies daarom voor een extra breed rolgordijn groot raam, tot 3 meter breed. Kijk ook naar een speciale coating die eenvoudig te reinigen is. Ook is een duo rolgordijn een uitstekende uitkomst. Zeer eenvoudig te reinigen en je kunt veel licht binnen halen. 

Tip 4: Functioneel én sfeervol

De open keuken is een verlengde van je woonkamer. Daarom dient die niet alleen functioneel als keuken te zijn, maar ook zeer sfeervol. Zelfs als je alleen woont, is het goed om te denken aan een ruime eettafel. Hierdoor kun je toch vrienden en familie uitnodigen voor een gezellige avond.

Een woonkeuken met een bar wordt tegenwoordig steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk, want de bar is hartstikke hip en ook nog eens super gezellig. Het nodigt mensen uit om aan de bar plaats te nemen. Het is natuurlijk extra gezellig als jouw partner en kind(eren) aan de bar zitten als jij aan het koken bent.