De beste horeca werkschoenen in jouw restaurant

Werk jij in een restaurant? Van bedieningsmedewerkers tot afwassers en of je nou werk in een chique restaurant of in een sportcafé. Je ontkomt er niet aan: goede werkschoenen zijn belangrijk in de horecabranche. In dit artikel bespreken we waarom goede werkschoenen zo belangrijk zijn en wat de vereisten zijn in de horeca. Ontdek welke schoenen bij jouw functie passen!

Goede horecaschoenen zijn vuil- en waterafstotend

Werkschoenen voor de horecabranche moeten aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat de schoenen vuil- en waterafstotend zijn, aangezien er in de keuken, achter de bar of tijdens de bediening nog wel eens eten of drinken kan vallen. Hygiëne is belangrijk in de horeca. Door de vuilafstotende bovenzijde van de schoen blijft er minder vuil zitten en dus ook minder bacteriën.

Representatieve schoenen

In sommige horecagelegenheden kan de bediening met sneaker werkschoenen lopen. Soms zijn er richtlijnen voor nette werkschoenen en moeten ze representatief zijn. De bovenzijde van de uniform werkschoenen kan zeer stijlvol en netjes zijn, terwijl de zolen antislip, antistatisch en schok dempend zijn. Het oogt dus als nette heren werkschoenen of nette damesschoenen, plús ze voldoen aan alle veiligheidseisen.

Hoog loopcomfort & minder snel vermoeide benen

In de horeca ben je constant in beweging bent. Je loopt en staat enorm veel en daarom is het loopcomfort van werkschoenen horecabranche zeer van belang. Door een lichtgewicht werkschoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe. De volgende eigenschappen verhogen het loopcomfort:

  • Goede schokdemping
  • Zool met energieteruggave tijdens het lopen
  • Lichtgewicht
  • Flexibele schoen

Voorkom uitglijden met antislipzolen

Ook dienen de schoenen veel grip te bieden, omdat de grond vochtig kan zijn. Men name in de bediening wil je niet uitglijden met een dienblad vol eten. Maar ook in de keuken ligt er gauw vettigheid op de grond en de vloer bij de afwas is zelden helemaal droog.

Werkschoenen met een SRC-normering voldoen aan de hoogste mate van antislip. Deze antislipnorm is zeker aan te raden en verzekert je van veel grip. Het zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op gladde ondergronden.