Gevulde Paprika met Zalm

Een paprika, en dat is ook van toepassing op bijvoorbeeld courgette en tomaten, kun je niet alleen snijden en de stukjes in een gerecht verwerken. Je kunt de vrucht ook vullen.

Daarbij kun je de, in dit geval, paprika vullen met andere vruchten en groenten, met gehakt en ander vlees of worst, en natuurlijk met vis.

Vul je de paprika met vis, dan kun je kiezen voor witvis, maar ook voor edelen vissoorten zoals bijvoorbeeld zalm.

Je krijgt dan toch wel een bijzondere smaak door de combinatie van de zalm en de wat zoetige paprika. In dit recept doen we het helemaal makkelijk want we gebruiken simpelweg een blikje zalm.

Een Gevulde Paprika met Zalm recept, wat heb je daarvoor nodig?

  • 1 blikje zalm naar keuze
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 50 gram paneermeel
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 270 gram meergranen rijst
  • 300 gram maïskorrels

Hoe bereid je de Gevulde Paprika met Zalm?

Snij de paprika’s in de lengte doormidden, en verwijderen de zaden en de zaadlijsten voor de sier kan je de groene steel laten staan. Voor verwarm ondertussen de oven naar 200 graden. Open je blik zalm en laat het blik uitlekken vang tevens het vocht van de zalm op en verwijderen eventuele graten en vellen. Meng daarna de zalm met het vocht, de ui, oregano, 2 tenen knoflok, maïskorrels  en de paneermeel. En vul dit aan met peper of zout om het lekker pittig te maken.

Vul de halve paprika’s met je zo juist gemaakt mengels, en bedek deze met een stukje aliminuim folie. Daarna leg je de paprika helften in een ovenschaal en stop je de ovenschaal in de oven voor 25 minuten op 200 graden. Als de ovenschaal in de oven zit, kook je de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de Gevulde Paprika met Zalm met wat rijst er naast en eetsmakelijk.